VC Herentals startte deze eindronde met sterke ambities maar mag hoogstwaarschijnlijk negentig minuten later die dromen opbergen. Nochtans waren de geblesseerden gerecupereerd en kon VC vol vertrouwen de wedstrijd aanvatten.

Reeds bij de eerste dreiging van de bezoekers opende de grensploeg de score.  Van De Pol scoorde met het hoofd na een hoekschop.  Poppel bleef de gevaarlijkste ploeg en Maes moest alles uit de kast halen om een schicht van Graafmans onschadelijk te maken.

Na twintig minuten eindelijk eens de thuisploeg wanneer Van Brantegem zijn bewaker ter plekke liet maar zijn schot zoefde over.  Aan de overkant ging de bal wel tegen de touwen wanneer Van De Pol in eerste instantie nog miste maar Van Gils trapte in de herneming wel binnen.  Herentals stelde teleur vermits het niet de creativiteit en kracht toonde om iets aan die achterstand te doen.

Pas enkele minuten voor de pauze konden we van een mooie actie genieten van de thuisploeg.  Via verschillende stations kwam de bal tot bij Hassounfi die vanop rechts de bal voor doel lepelde waar Verbert met een buffelstoot doelman Van Rooy tot een knappe safe moest dwingen.
Herentals leek even scherper uit de kleedkamer te komen want na een combinatie Pauwels-Van Brantegem kon Nathan oog in oog met Van Rooy niet scoren.

Wat voor Herentals niet lukte leek voor de bezoekers een koud kunstje, Graafmans dikte aan tot 0-3, alweer na een stilstaande fase.  VCH leek de moed helemaal te verliezen en kon zelden voor gevaar zorgen, een voorzet van Van Brantegem die door Verbert in één tijd naast werd getrapt was een sporadisch hoogtepunt.

De bezoekers stelden de kwalificatie voor de volgende ronde helemaal zeker toen Mateusen de 0-4 binnentrapte.  Moet wel gezegd worden dat doelman Maes knap gehinderd werd tijdens de fase waar het doelpunt uit voortvloeide.  Wanneer Van Brantegem een kwartier voor tijd alleen op het Poppelse doel afstormde en de bal knap over Van Rooy lobte leek de hoop even op te laaien maar de bal botste voor het lege doel te hoog op en ging nog over, dame Fortuna was de thuisploeg blijkbaar niet goed gezind.

De laatste tien minuten waren er duidelijk te veel aan, Poppel was logischer wijze tevreden met het resultaat en hield alles goed gesloten.
Herentals verliest dus met zware 0-4 cijfers en mag zijn promotiekansen via de eindronde al meteen opbergen vermits de terugwedstrijd nu donderdag louter een formaliteit lijkt te wezen.

Zelfs een herhaling van het scenario van drie jaar geleden kan ons niet verder helpen, 3 goals of 5 goals maken blijft nu eenmaal een wereld van verschil.

VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Spiessens Bart;  Verwimp Stef;  Benijts Kristof;  Van Brantegem Nathan;  Verbert Jonas;  Hassounfi Brahim;  Heylen Gerd;  Pauwels Simon;  Van Peer Nick
Bank:  De Booij Niel;  Bertels Jurgen;  Luyckx Lars;  Raeymaeckers Kai
Vervangingen:  75e  Luyckx Lars voor Benijts Kristof;  80e  Raeymaeckers Kai voor Pauwels Simon;  87e Bertels Jurgen voor Wouters Thomas
Gele kaarten:  Van Peer Nick;  Spiessens Bart;  Luyckx Lars.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.